Morotspaj ❤
0kommentarer
Vår favoritpaj just nu!
Har redan hunnit med att äta den två gånger på kort tid.
Receptet kommer ursprungligen från Tatte och pajdegen har vi hämtat från ett annat (också gott!) recept från tasteline!

Pajdeg (hittat här)
☆ 2 ,5 dl dinkelmjöl
☆ 100 gram smör
☆ 100 gram naturell keso
▸ Blanda alla ingridienser och tryck ut i pajform, förgrädda ca 15 minuter i 200 grader.
För att lättare forma pajformen använder vi en stekspade som vi doppat i kallt vatten.
Fyllning
☆ ca 3 st morötter
☆ 2,5 dl havregrädde
☆ 3-4 st ägg
☆ 1 paket fetaost
☆ ca 1,5 dl riven ost
☆ 1 burk svarta oliver
▸ Riv morötterna fint. (inte grovt)
▸ Blanda havregrädde, ägg riven ost och häll sedan i de rivna morötterna.
▸ Häll i pajformen och tryck ner fetaostkuber och oliver i pajfyllningen. Snåla inte.
▸ Grädda tills den stelnat och fått färg i 175-200 grader.
morot,
Kommentera