Fresh Thai
0kommentarer
Mat med thaifeeling!
Fräsh och spännande smaker.
Recept för 4 port:
☆ 3 msk kokosolja
☆ 4-5 st vitlökar, finhackade
☆ ca 2 cm riven färsk ingefära
☆ ca 1 tsk chilipilver
☆ ca 2 tsk curry
☆ 1 msk senap
☆ 1 burk kokosnötsmjölk
☆ 2 äpplen, tärnade
☆ 1 st aubergine, skuren i klyftor
☆ 1 msk äppelcider vinäger
☆ ca 2 dl vatten
☆ "lagom mkt" brysselkål, delade på mitten
☆ 2 tsk fling salt
☆ Skal från 1 st citron, och saften av en flyfta
☆ en liten näve bladspenat
☆ pudra lite maizena
Smaka av med mer kryddor om det behövs.
▸ Värm oljan på medelvärme & lägg i vitlöken och ingefäran. Bryn ca en minut och häll sedan i resten av kryddorna. Rör om så att det inte bränns och sänk värmen.
▸ Lägg ner auberginerna och helst så de täcks av kryddplandningen.
▸ Häll i äpplena och stek yttelrigare några minuter.
▸ Häll i vattnet och äppelcidervinägern & koka ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka.
▸ Hälls sedan i brysselkålen och kokosnötsmjölken och låt koka ca 10 min till. Salta.
▸ Pudra över maizena.
▸ Rör i en näve färsk bladspenat och servera med råris! OBS. Börja koka råris i tid då de kan ta en stund :)
Curry,
Thai,
Kommentera