NäringsBOMB
0kommentarer
Nu groddar vi alfalfagroddar här hemma!! Hade helt glömt bort att det fanns. Det var bland det ända jag tyckte om på grönsaksbordet när jag var mindre. =)
Vi har hunnit ha det i broccoli-fänkålsoppan & i våra gröna drinkar (recept kommer). Men kommer säkert hamna på fler ställen i framtiden.
Från boken;
Groddar är näringsmässiga världsstjärnor. De innehåller antioxidanter i höga halter som slåss emot de skador som de fria radikalerna ställer till med. Fria radikaler är ämnen som produceras i kroppen och som förstör cellvävnader samtidigt som de påskyndar åldrandeprocessen. Groddar innehåller också massor av vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer och fibrer.
Hur man groddar?
Låt fröerna ligga i ett stort glas vatten i ett dygn.
Häll dom sedan i ett nät (vi anväder sil) och låt dom rinna av.
Skölj groddarna två gånger om dagen med nytt vatten.
Klara efter ca 3 dagar.
Groddar,
Kommentera