Pumpa & kokos soppa med chevré yoghurt
0kommentarer
Igår kväll gjorde P en jättegod och riktigt vintermysig soppa till oss medan vi samtidigt hade full kaos i köket med att göra en stor tårta till hans jobb. Det var ju hans sista dag idag :) Soppan var helt perfekt för mig som har haft rejält ont i halsen och har det fortfarande :( Men om man ignorerar och lever som vanligt fast häller i sig massa te kanske de försvinner? Njä.. verkar inte så. Ska kurera mig resten av dagen och ikväll och hoppas på att de går över till imorgon. Vill verkligen inte missa min å pappas utflykt till vallåsen imorgon.

Recept för 4 port: (hittas här)
☆ 1butternut pumpa
☆ 3/4 kokosnötsmjölk
☆ 2 ½ dl vatten
☆ en nagelstor bit ingefära, riven
☆ 2 tsk äppelcider vinäger
☆ Salt, peppar och rosmarin
Chevré yogurt
☆ 150g mjuk chevréost
☆ 4 tsk yoghurt. (vi hade soyghurt)
▸ Värm ugnen till 200 grader
▸ Dela pumpan på mitten och ta bort kärnorna
▸ Lägg in i ugnen med den skurna sidan neråt i 25-40 min, beroende på storlek. Pumpan är färdig när skalet är bubbligt och något brunt.
▸ Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna några minuter
▸ Förbered chevré yoghurten genom att blanda ingridienserna
▸ Använd en sked för att få ut köttet ur pumpan och mixa sedan i en blender med resten av ingridienserna, lägg i mer vatten om det behövs.
▸ Värm upp soppan om det behövs och servera med en klick chevré yoghurt i!
chevré,
kokosnötsmjölk,
pumpa,
Kommentera