Tripple delicious morning
1kommentarer
Hej hej.
Ligger här sjuk i sängen med Leo intill mig och drömmer mig tillbaka till de senaste rätterna vi lagat. Tänkte visa gårdagens frukost först. Den kräver lite tid men är väl värd mödan! Man stod sig länge på den också! Var en sväng på Vallåsen med pappa och åt inte lunch förrän vi kärde därifrån vid ca 15.
Ibland blir det svårt att komma på fukostar, speciellt när det börjar bli tomt på hyllorna hemma. Men efter lite googlande blev jag inspirerad till tusen som vanligt och jag slog ihop lite olika ideer och formade en lyxig frukost av det. Det är som sagt bra att vakna tidigt om man dessutom inte har bestämt sig för vad man ska laga än. Är sjuk nu och då kan jag verkligen inte sova! Är så jobbigt med näsan och halsen mm. Jag riktigt hatar det. Men de går säkert över snart hoppas jag :) Nästa gång jag gör den härfrukosten ska jag göra minst dubbelt så mkt så man kan ha ett litet förråd i kylen!

Recept för 2 port:
Mango-soygurt
☆ ca 1 msk soygurt, tills det är lagom konsistens. testa långsamt fram
☆ 1 mogen mango, spara några bitar till topping
▸ Mixa ihop i en blender
Hemmagjord granola
☆ 1 msk kokosolja
☆ 1 msk honung
☆ hackade mandlar & nötter om man har
☆ solroskärnor, chiafrön, pumpafrön, sesamfrön mm (valfritt)
☆ Fiberhavregryn & bovetegryn
☆ 1 tsk kanel
▸ Blanda torra ingrediencer och häll över den uppvärmda oljan & honungen
▸ Bred ut på ett folie och grädda i ungen 300 grader ca 5 min eller tills det börjar på färg.
▸ Låt svalna och knäck i lagom stora bitar de som klibbat ihop
▸ Mixa sedan i lite russin och andra torkade frukter efter val. Vi hade i lite gojibär
Äppel & Blåbärskompott
☆ ett skalat och tärnat äpple
☆ 1 dl frusna blåbär
☆ 2 msk äppeljuice eller liknande
▸ Koka ihop på medelvärme i ca 20 min
▸ Mosa sedan ihop med en gaffel
Lägg först blåbrskompotten i botten, fyll på med naturell soygurt sedan mango-soygurten och toppa med granola och några bitar färsk mango
Blåbär,
Mango,
ganola,
1 kommentarer
Patrik
27 Jan 2013 14:34
Supergod!! =)
Kommentera