Saffransbulgur med chiligrönsaker & fetaost
0kommentarer
Asså är man rädd att man inte kommer bli nöjd med en maträtt utan kött så ska man testa den här!
Jag håller med om att man inte bara kan leva på sallad. De är ju skit trist och man vill ju helst ha varm mat när det är kyligt ute. Men det är faktiskt inte så svårt att få till det lika gott utan kött ska ni veta :P

Recept
☆ bulgur till 4 port.
☆ 1 grönsaksbuljongtärnng
☆ 1 pkt saffran
☆ 1 rödlök
☆ ½ chili
☆ 2 klyftor vitlök
☆ 1 röd paprika
☆ 1 brockoli
☆ 10 körsbärstomater
☆ juice från en halv citron
☆ 1 handfull färsk koriander
☆ salt, peppar, olivolja
☆ 200g fetaost
☆ rostade, saltade mandlar
▸Koka bulgur med 0,5g saffran och en grönsaksbuljong
▸ Stek lök, vitlök och chili i olivolja.
▸ Tillsätt grönsakerna och citronjuicen. Rör runt i ca 10 min, lägg sedan i koriander, salt, peppar och halva fetaosten.
▸ Mixa ihop det med den färdigkokta bulguren och häll över resten av fetaosten på toppen tillsammans med mandlarna.
Kommentera