God kväll ni som läser =)
Ligger i min vanliga position i sängen med myskläder fast nu är hela sovrummet helt sanerat från golv till tak. Jag har sprutat antibakteriell på alla ytor jag kan hitta, bäddat rent, vädrat och p har dammsugit. En dusch på det och allt i tvätten. Och nya tandborstar! Nu jävlar ska bakterierna bort.
 
Men känner mig definitivt piggare, hoppas bara inte det är iprenen som gör det. Idag har jag faktiskt lämnat sovrummet några ggr. SÅ SKÖNT!
 
Vi fortsätter att hälla i oss nyttigheter fast nu när jag borde tänka på det som mest har jag faktiskt ätit både glass varje dag och choklad. Men... är man sjuk så är man.
Kanske borde gå å göra mig en gröning bara för det? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej hej.
Ligger kvar i samma position som senast. Har inte kunnat resa mig ur sängen på för många dagar nu. Nu verkar det dock som att febern har gett med sig men inte allt som täpper till hela ansiktet. Det bara rinner och värst efter näsan är helt klart ögonen! Mega huvudvärk konstant efter allt snytande och tryck i ansiktet. Kanske inte så kul att läsa men igår gjorde iaf P en supergod lunch till oss.
Det är vår favorit som vi brukar beställa på "salladsbaren" i malmö, eller SalladsAndSmoothies som den egentligen heter. Där heter den "Japanska pickles".
 
 
Recept för 2 stora port:
 
Inlagd rödlök
2 rödlökar, skivade
☆ 0,5 dl 12% Ättika
☆ 0,75 dl socker
☆ 2 dl vatten
☆ lite salt
▸ Mixa ihop och låt dra några timmar eller över en natt.
 
Sojadressing
☆ 2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
☆ 1 msk soja
☆ ½ hackad röd chili
☆ 1 tsk strösocker
☆ 2 tsk sesamfrön
☆ 1 cm riven ingefära
 
▸ Koka quinoa och lägg i botten.
▸ Lägg över en god blandad sallad och strö över grovhackad blomkål.
▸ Häll över sojabönor och den inlagda löken.
▸ Avsluta med sojadressingen
 
 
Japanska pickles, sojabönor,
Är en superbra och intressant dokumentärfilm om just hur maten påverkar oss mer än vi tror!
Se den!!!!
Jag såg den på Netflix. Man kan ju ha en gratis testmånad där.
 
Forks Over Knives
 Hej hej.
Ligger här sjuk i sängen med Leo intill mig och drömmer mig tillbaka till de senaste rätterna vi lagat. Tänkte visa gårdagens frukost först. Den kräver lite tid men är väl värd mödan! Man stod sig länge på den också! Var en sväng på Vallåsen med pappa och åt inte lunch förrän vi kärde därifrån vid ca 15. 
 
Ibland blir det svårt att komma på fukostar, speciellt när det börjar bli tomt på hyllorna hemma. Men efter lite googlande blev jag inspirerad till tusen som vanligt och jag slog ihop lite olika ideer och formade en lyxig frukost av det. Det är som sagt bra att vakna tidigt om man dessutom inte har bestämt sig för vad man ska laga än. Är sjuk nu och då kan jag verkligen inte sova! Är så jobbigt med näsan och halsen mm. Jag riktigt hatar det. Men de går säkert över snart hoppas jag :) Nästa gång jag gör den härfrukosten ska jag göra minst dubbelt så mkt så man kan ha ett litet förråd i kylen!
 
 
 
Recept för 2 port:
 
Mango-soygurt
ca 1 msk soygurt, tills det är lagom konsistens. testa långsamt fram
1 mogen mango, spara några bitar till topping
▸ Mixa ihop i en blender
 
Hemmagjord granola
☆ 1 msk kokosolja
☆ 1 msk honung
☆ hackade mandlar & nötter om man har
☆ solroskärnor, chiafrön, pumpafrön, sesamfrön mm (valfritt)
☆ Fiberhavregryn & bovetegryn
1 tsk kanel
▸ Blanda torra ingrediencer och häll över den uppvärmda oljan & honungen
▸ Bred ut på ett folie och grädda i ungen 300 grader ca 5 min eller tills det börjar på färg.
▸ Låt svalna och knäck i lagom stora bitar de som klibbat ihop
▸ Mixa sedan i lite russin och andra torkade frukter efter val. Vi hade i lite gojibär
 
Äppel & Blåbärskompott
☆ ett skalat och tärnat äpple
☆ 1 dl frusna blåbär
☆ 2 msk äppeljuice eller liknande
▸ Koka ihop på medelvärme i ca 20 min
▸ Mosa sedan ihop med en gaffel
 
Lägg först blåbrskompotten i botten, fyll på med naturell soygurt sedan mango-soygurten och toppa med granola och några bitar färsk mango
 
Blåbär, Mango, ganola,
Igår kväll gjorde P en jättegod och riktigt vintermysig soppa till oss medan vi samtidigt hade full kaos i köket med att göra en stor tårta till hans jobb. Det var ju hans sista dag idag :) Soppan var helt perfekt för mig som har haft rejält ont i halsen och har det fortfarande :( Men om man ignorerar och lever som vanligt fast häller i sig massa te kanske de försvinner? Njä.. verkar inte så. Ska kurera mig resten av dagen och ikväll och hoppas på att de går över till imorgon. Vill verkligen inte missa min å pappas utflykt till vallåsen imorgon.
 
 
Recept för 4 port: (hittas här)
 
☆ 1butternut pumpa
☆ 3/4 kokosnötsmjölk
☆ 2 ½ dl vatten
☆ en nagelstor bit ingefära, riven
☆ 2 tsk äppelcider vinäger
☆ Salt, peppar och rosmarin
 
Chevré yogurt
☆ 150g mjuk chevréost
☆ 4 tsk yoghurt. (vi hade soyghurt)
 
▸ Värm ugnen till 200 grader
▸ Dela pumpan på mitten och ta bort kärnorna
▸ Lägg in i ugnen med den skurna sidan neråt i 25-40 min, beroende på storlek. Pumpan är färdig när skalet är bubbligt och något brunt.
▸ Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna några minuter
▸ Förbered chevré yoghurten genom att blanda ingridienserna
▸ Använd en sked för att få ut köttet ur pumpan och mixa sedan i en blender med resten av ingridienserna, lägg i mer vatten om det behövs.
▸ Värm upp soppan om det behövs och servera med en klick chevré yoghurt i!
 
 
chevré, kokosnötsmjölk, pumpa,
Nya favoriten! Vi åt det två dagar irad! Perfekt om man är sugen på just hamnburgare. Men man kan ju även bara göra biffarna och ha något annat tillbehör till. =)
Jag vet.. jag har rätt mkt senap och ketshup i mina burgare :P
 
 
Recept för ca 5 biffar:
 
☆ 4 råa rödbetor
☆ ½ st zucchini
1 st stor morot
1 st lök
☆ 4 st ägg
☆ ca 2dl kokad hirs
☆ salt, peppar, oregano, basilika och vad mer man känner för
 
 
▸ Koka hirs enligt anvisningar på paketet. Tar ca 10 min.
▸ Riv grönsakerna grovt med rivjärn, försök att krama ur saften
▸ Hacka lök och vitlök och mixa allt tillsammans med hirsen
▸ (Blir de för kletiga testa att ha i mer hirs)
▸ Stek på mellanvärme några minuter på varje sida.
 
Vi la våra biffar i ciabatabröd som vi hade sen tidigare i frysen. Blev jättegott!
biffar, hirs, morot, rödbetor, zucchini,
Så lätt! Och sååå mycket godare än vanlig ärtsoppa.
De flesta recept vi har testat hittills har jag hittat här om ni vill titta. Jag rekomenderar verkligen den sidan!
 
 
 
Recept för 4 port:
 
☆ 1 msk olivolja
☆ 1 st lök, hackad
☆ 1 st vitlöksklyfta, riven
☆ ca ½ tsk chilipulver, smaka av med mer om man vill
☆ 1 påse frysta ärtor eco 
1 st grönsaksbuljongtärning
½ citrin, pressad
☆ ca 1dl vatten
☆ Havregrädde
☆ timjan, salt & peppar
 
 
▸ Hacka lök, vitlök och bryn i olivolja
▸ Koka upp ärtorna i vatten och häll av överflödigt
▸ Blanda alla ingridienser och mixa med en stavmixer
▸ Smaka av med chili, salt och peppar
▸ Häll över timjan
 
 
ärtor,
Nej nej vi har inte lagt ner. Jag har bara haft fullt upp med annat än att sitta vid datorn som för övrigt har slutat att vara en bärbar, så det blir alltid lite mer meck att ha med den att göra nuförtiden. 
 
Först kan jag ju nämna att barsen blev jättegoda! Har gjort dom två ggr och de tar slut på två sekunder. Kanske för här finns en "nötoman" här hemma. Har inte riktigt något recept på det utan jag blandar ihop tills det känns bra och stoppar in i ugnen tills det ser bra ut igen. haha. Men för att nämna snabbt vad jag har i är det följande;
 
☆ mandlar
☆ solroskärnor
☆ chiafrön
☆ pumpafrön
☆ lite musli
☆ andra nötter om vi har hemma
☆ russin
☆ kokosolja
☆ jordnötssmör
☆ honung
 
Jag mixar de stora bitarna i blendern och rör ner resten.
Sedan häller jag på smält kokosolja, honung och en klick jordnötssmör och blandar till en kletmassa =)
Brer sedan ut i en ugnsform och har i ugnen ca 175 grader tills det fått färg.
Låt sedan svalna ute över natten.
 
 
 
bars, nötter, snacks,
Dessa är såååå goda!!
Jag som älskar vanliga chokladbollar typ dör av dessa! Ni MÅSTE prova!
Till det hade vi en peanutbutter & Jam drink haha.
 
Recept för ca 10 st:
 
☆ 12 st dadlar, urkärnade
☆ 4 tsk havregryn
☆ 2 tsk kokosolja
☆ 2 tsk kokosflingor
☆ 2 tsk kakao
☆ ½ tsk vaniljpulver
1 shotglas kall espresso. Jag gjorde mega starkt kaffe ist.
 
▸ Mixa alla ingridienser i en blender. Gott om det är lite bitar i.
▸ Lägg massan i kylen 10 min.
▸ Forma sedan till små bollar och rulla i kako eller kokosflingor.
▸ Lägg tillbaka in i kylen ca 20 min innan servering.
 
 
 
Chokladbollar, Dadlar,
Godmorgon!
ååh jag älskar verkligen helgmorgnar!! Oftast är det bara jag å katterna vakna och om man inte är morgontrött, som jag inte är. Då har man hur mkt som helst man kan göra. Jag brukar alltid ha mkt energi precis när jag gått upp och idag bestämde jag mig för att baka bullar! Det tog sin lilla tid men snart är de iaf klara att äta! Under tiden har jag hunnit med andra nyttosaker som att beställa dammsugarpåsar mm som aldrig blir gjort annars. Ska snart slänga in första tvätten också! Puuh! Hade inte varit fel att gå ut en sväng idag heller. Underbar vinterdag. Sol, vinddtilla och frisk kall luft. Lovley! Till och med katterna springer ut hela tiden.
 
De blev lite platta men goda ändå! =)
Luktar ju såå gott när man bakar hemma också. mmmmmums
 
 
 
Bröd,
Godmorgon!
Uppe i ottan var jag som vanligt. Mest för att Leo har någon form av inbyggd klocka i sig och väcker oss ALLTID 5 min innan min väckarklocka ringer. Men han har inte ännu kopplat att de inte är så på helgerna.
Försökte mig på lite scones med dinkelmjöl, grahamsmjöl, musli och lite olika fröer. Gjorde en test först som blev lite för smulig men sen blev det bra efter att ha tillsatt lite mer mjöl och filmjölk! Gott gott
 
Till det en fruktig smoothie.
 
Recept för två glas:
 
☆ 2 dl hallon
☆ 1 st banan
☆ ca 1 ½ dl tranbärsjuice
ca 1 dl havremjölk
☆ lite riven ingefära
 
 
 
Hallon, Scones, Tranbär,
Svar: Aloe Vera juicen går att köpa i hälsokostbutiker eller på Maxi!
 
Googlade runt lite nyss och insåg precis att den här maten vi lever på nu är samma som när man kör en detoxkur! Inte en sådan kur där man inte får äta någon fast föda utan den där man ska undvika följande:
(just denna listan hittade jag på tasteline men har sett den på flera ställen)
 
Detox: Så ska du äta:
★Uteslut alkohol, rökning och kaffe
★Dra ner på saltet
★Undvik halv och helfabrikat
★Ta bort socker, vitt mjöl och alla typer av sötsaker, kakor, glass, även söta lightprodukter.
★Ät massor med frukt och grönsaker, gärna ekologiska.
★Välj fiberrika kolhydratkällor med lågt GI 
★Ät gärna vegetariskt men glöm inte bort proteinet i form av exempelvis bönor
★Drick mycket vatten, gärna med pressad citron
★Drick örtte och grönt te i stället för kaffe
 
Ja, man behöver ju inte dricka alkohol varje dag även om jag inte tror ett glas rött är någon fara. Och helt vill man kanske inte stryka allt från listan. Än iaf. Imorgon har vi tex AW på jobb och det kommer bli pizza. Det är ju inte att "trilla" tillbaka i gamla vanor bara för att man undviker från den nyttiga maten någon gång då och då. Enligt min mening iaf. Jag som älskar sötsaker har sett att det finns massor på bra saker & recept för just det. Och jag kommer testa allt som ser gott ut! Ist för kaffe och te brukar jag köra nässelte som också är uppiggande!
 
Varför ska man bara göra detta i en period bara? Då samlar man ju på sig alla slaggprodukter igen sen =)
Jag har faktiskt upptäckt att det är inte alls svårt att laga sån här mat. De finns ju redan oändligt med färdiga recept. Men jag ska inte säga för mycket. Jag har grävt i pepparkaksskålen varje dag på jobb, men nu är den slut så jag hoppas jag klarar mig ifrån dom nu.
 
Men för säkerhetsskull håller jag på -as we speak- att göra frukt&nöt bars att ha nära till hands ist. Självklart utan socker, smör och dylikt ;)
 
Blir de bra (hoppas!!) kommer receptet upp.
 
Detox,
Jag vet att vissa av er tycker det är lite läskigt med gröna drinkar. ;)
Men den här är verkligen inte som de andra utan söt och fruktig! Riktigt smarrig faktiskt. =)
 
Recept för två glas:
 
☆ 3 st kiwi
☆ ca 7 cm gurka
☆ liten bit ingefära
☆ 2 tsk aloe vera juice
 
 
★ Aloe Vera Juice dricker man för att stärka kroppens motståndskraft och skapa balans inifrån. Den stabiliserar bl.a. mag-tarmfunktionen så att kroppen fungerar optimalt. 
När magen är i balans tas näringsämnen upp och hela kroppen mår bättre. Starkare hår, hud och naglar brukar vara en "biverkning".
 
-Finns att köpa på hälsokostbutiker eller Maxi!
 
Aloe Vera, Gurka, Ingefära, Kiwi,
Älskar hallonsmaken som blev i dessa. Patrik var nära på att göra en till imorse till sig =)
 
Recept för två glas:
 
1 st grapefrukt, röd
liten bit ingefära
ca 2 dl hallon
☆ 1 st äpple
 
 
iskuber i juicen är super gott!
 
 
 
Grapefrukt, Hallon, Ingefära,
(utan smör, mjölk & mjöl)
 
Tisdagslyxar lite med blåbärspannkakor och en hallon-grape juice!
 
Detta är en självklar helgfrukost annars tycker jag. Men jag blev alldeles för sugen på att prova i förväg som vanligt.
Jag tror alltid att jag ska älska de där amerikanska fluffiga pannkakorna men när man väl tar första tuggan blir jag alltid besviken. Och efteråt känner man sig ganska flottig. Men de här!! Helt magiska!
Blev dessutom en uppfriskande powerwalk till stationen efter det. Vi kan ju lossas att det var bara för motionens skull och inte alls för att bilen inte startade. :)
Man höll iaf sig sådär perfekt behagligt mätt ända fram till lunch på detta. 
 
Recept för två personer:
 
☆  2 tsk kokosolja at steka i
☆ 2 st ägg
☆ 1 dl kokosflingor
☆ ½ dl tinade blåbär
☆ 1 tsk kanel
1 st stor banan
☆ 2 msk mandelmjöl
 
▸ Mosa bananen med en gaffel.
▸ Rör ihop äggen i en skål och tillsätt den mosade bananen
▸ Häll ner kokosflingorna, blåbären och kanelen
  (Om smeten är för lös mosa i mer banan eller tillsätt mandelmjöl eller likande)
  (Jag tillsatte mandelmjöl för att jag hade det, hade nog inte behövts egentligen)
▸ Värm på medelvärme så stora som du vill ha pannkakorna.
▸ Servera med kokosflingor, kanel och blåbär på toppen!
 
Detta respetet kan man variera också hur mkt man vill!
Upplägget blev tyvärr inte det finaste, hade lite brottom och bara mobilkameran. Men GOTT var det =)
 
 
Banan, Blåbär, Pannkakor,
Mat med thaifeeling!
Fräsh och spännande smaker.
 
Recept för 4 port:
 
☆ 3 msk kokosolja
☆ 4-5 st vitlökar, finhackade
ca 2 cm riven färsk ingefära
ca 1 tsk chilipilver
ca 2 tsk curry
☆ 1 msk senap
☆ 1 burk kokosnötsmjölk
☆ 2 äpplen, tärnade
☆ 1 st aubergine, skuren i klyftor
☆ 1 msk äppelcider vinäger
☆  ca 2 dl vatten
"lagom mkt" brysselkål, delade på mitten
2 tsk fling salt
☆ Skal från 1 st citron, och saften av en flyfta
☆ en liten näve bladspenat
☆ pudra lite maizena
 
Smaka av med mer kryddor om det behövs.
 
▸ Värm oljan på medelvärme & lägg i vitlöken och ingefäran. Bryn ca en minut och häll sedan i resten av kryddorna. Rör om så att det inte bränns och sänk värmen.
▸ Lägg ner auberginerna och helst så de täcks av kryddplandningen.
▸ Häll i äpplena och stek yttelrigare några minuter.
▸ Häll i vattnet och äppelcidervinägern & koka ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka.
▸ Hälls sedan i brysselkålen och kokosnötsmjölken och låt koka ca 10 min till. Salta.
▸ Pudra över maizena.
▸ Rör i en näve färsk bladspenat och servera med råris! OBS. Börja koka råris i tid då de kan ta en stund :)
 
 
 
 
 
Curry, Thai,
Först och främst vill jag bara säga att det är jätteroligt att ni tittar in här =)
Svar: Kokosoljan brukar finnas vid oljorna! Ibland har jag hittat den på bakhyllan.
 
Jag har läst att man ska variera frukosten mycket mer än vi gjort på sistone. Helst bara var fjärde morgon ska man äta likandant. Nu varierar vi mellan havregurt, gröt, musli, smoothies mm. Fantasin sätter gränserna ;)
 
Idag blev det en tropisk frukost.
 
Havregurt med smak av tropiska frukter, (man ska ju helst inte äta mejeriprodukter. Jag ersätter det jag kan men kommer ju inte gnälla på resturang mm) hackad banan och chiafrön och till sist lite musli på det.
Till det hade vi bovetekex med ost och egensådda alfalfa-groddar.
& såklart en tropisk juice!
 
★ "Chiafrön är en av våra rikaste vegetabiliska källor till Omega 3 och innehåller mer än 20% omega 3 och 33% kostfiber!"
 -Vi brukar ha det i smoothies & på gröt/musli.
 
★ Varför inte mejeriprodukter?
"Komjölk innehåller mycket fett lixom kasein, ett protein som är svårt för oss människor att smälta på rätt sätt. Det är därför mjölk kan framkalla allergiska reaktioner."
 -Jag har blivit frälst i havre! Även sojamjölk fungerar i gröt och smoothies.
 
Recept för två glas:
 
1 st apelsin
ca 5 ananas
☆ 1 st äpple
☆ ½ st mango
liten klyfta citron
 
 
 
 
 
 
Ananas, Apelsin, Mango, Tropisk,
En enkel och supergod juice till vår frukostgröt imorses.
 
★ "Ingefära ger näring åt de ämnen som är viktiga för vårt immunförsvar. Det har en lindrande, bakteriedödande stödjande effekt för kroppens förmåga att hantera vind och kyla"
 
-Med andra ord, nyttigt & extra gott när det är kyligt ute! =)
 
Recept för två glas:
 
1 st apelsin
☆ ca 5 morötter
☆ En nagelstor bit ingefära
 
Enjoy!
 
 
 
Nu hoppas jag att vi klarar oss veckan ut.
 
Har handlat allt som gick ekologiskt. Vill laga alla nya rätter nu!!!! Men får vänta till imorgon eftersom vi hade tur att bli bjudna på fin söndagsmiddag =)
 
Ekologiskt,

 

Ni har säkert lagt märkte till att vi använder kokosolja i våra smoothies. Här kommer lite fakta jag hittat om just varför ;)

★ Fördelningen av de olika fettsyrorna är unik för kokos och lagras inte i kroppen som fett utan omvandlas i stället till energi i cellerna.

De som dagligen använder kokosnöten i sin matlagning visar att en kokosfettbaserad diet inte på något sätt bidrar till att skapa de välfärdssjukdomar som vi i västvärlden dras med. Högt blodtryck, hjärtbesvär och för höga blodfetter är inte ett problem för folk där kokos skördas i var mans trädgård.

Det har visat sig vara bra för människor med låg ämnesomsättning i sköldkörteln. Eftersom energin från kokosolja omsätts snabbt och kroppen hellre förbränner än lagrar den så är det också ett bra fett att använda om man vill minska i vikt.

Det innehåller kaprinsyra och laurinsyra, som visat sig vara virus- och bakteriehämmande.

Den har bakteriedödande ämnen som kan motverka parasiter i kroppen.

Man har också funnit att en diet som innehåller kokosolja stödjer omvandlingen av fettsyror till ett optimalt förhållande mellan omega 3 och omega 6 vilket också är eftersträvandsvärt för livslång hälsa.

 Kokosnötsoljan är gjord på färska ekologiska kokosnötter. Den är skonsamt kallpressad och utmärkt för dieter som LCHF, GI och RAW. Och kokosoljan oxiderar inte förrän vid 180 grader vilket gör den överlägsen i matlagning.

 

Kokosolja,
 
En nyttoboost på kvällskvisten kan vara en grön juice.
Selleri är extra bra på kvällen om man vill sova gott!
Jag gjorde denna i juicepressen men går säkert lika bra att göra i en blender men man kanske ska hoppa över morötterna & tillsätta lite vatten eller annan juice.
 
Recept för två små glas eller ett stort:
 
1 näve färsk bladspenat
☆ ca 5 cm bit ananas
4 st morötter
☆ 4 st  selleristjälkar
☆ ca 5 cm gurka
☆ ca 1 halv "tumme" ingefärabit (eller efter smak)
 
 
 
 
 
Ananas, Grön, Ingefära, Morötter, Selleri,
Min absoluta favorit!
Har druckit denna minst en gång i veckan i säkert ett år. Är farligt god och lite beroendeframkallande.
Perfekt som ett lite mer mättande mellanmål eller till frukost om man vill det.
Är så lätt att slänga ihop!
 
Recept för två små glas eller ett stort:
 
1 näve mandlar
ca 8 torkade dadlar
1 torkat fikon
1 msk kokosolja
1 råkad msk kakao
☆  ca 2-3 dl havremjölk
 
Mixa och späd sedan med kallt vatten för att få lagom rinnig.
 
 
Dadlar, Fikon,
Nu groddar vi alfalfagroddar här hemma!! Hade helt glömt bort att det fanns. Det var bland det ända jag tyckte om på grönsaksbordet när jag var mindre. =)
 
Vi har hunnit ha det i broccoli-fänkålsoppan & i våra gröna drinkar (recept kommer). Men kommer säkert hamna på fler ställen i framtiden.
 
Från boken;
 
Groddar är näringsmässiga världsstjärnor. De innehåller antioxidanter i höga halter som slåss emot de skador som de fria radikalerna ställer till med. Fria radikaler är ämnen som produceras i kroppen och som förstör cellvävnader samtidigt som de påskyndar åldrandeprocessen. Groddar innehåller också massor av vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer och fibrer.
 
Hur man groddar?
 
Låt fröerna ligga i ett stort glas vatten i ett dygn.
Häll dom sedan i ett nät (vi anväder sil) och låt dom rinna av.
Skölj groddarna två gånger om dagen med nytt vatten.
Klara efter ca 3 dagar.
 
 
 
Groddar,
Rekomenderas verkligen! Jättegod!
 
Recept för 2 glas:
 
En frusen banan (brukar frysa in när bananerna börjar bli tråkiga. OBS, glöm ej skala och hacka innan ni lägger den i frysen)
Ca en halv ask frusna blåbär
1 msk kokosolja
Ca 1 msk riven färsk ingefära
liten näve mandlar
En näve All Bran Flakes
☆ Havremjölk så den blir lagom rinnig
 
 
Blåbär, Ingefära,
Tänker ni säkert.
Jo, nu efter alla julhelger och efter oändligt krängande av kött och choklad kände jag att det var nog. Jag har tänkt länge på att jag måste få in mer grönsaker i kosten. Har ju hållt på med liknande tidigare men sen tappade jag all lust och inspiration igen. Veckorna innan julledigheten var jag i mitt esse. Sov knappt men hade full fokus ändå hela dagarna. Men sen kom julen och då varvade hela kroppen ner som den säkert behövde.
 
När det väl var dags att börja jobba igen var jag som en björn som gått i ide. De gick inte att kvickna till. Jag tänkte att kaffe hjälper säkert.. Men av allt kaffe blev jag ist skakig och kände mig riktigt äcklig rent ut sagt. På helgen sen började jag läsa Gilian McKeiths bok om näringslära och efter det har jag varit såld!
All min mat (nästan) hädanefter kommer vara nyttig för alla mina organ och kommer förhoppningsvis att hjälpa mig koncentrera mig och känna mig piggare.
 
Nu är det exakt en vecka sen jag startade och känner mig fortfarande taggad! Patrik som aldrig är sen på att testa nya saker har konstaterat att sedan vi startade har han inte haft ont i huvudet en ända gång, som han hade oftare tidigare. Med denna bloggen tänkte jag dokumentera mina recept och bra att komma ihågsaker så att man lätt kan se tillbaka och inte glömmer bort lyckade recept. Ni som följer mig på instagram tycker säkert att jag börjat bli lite strörig med alla bilder på mat den senaste veckan haha.
 
Ni som är intresserade får såklart följa mig här och dela gärna med era erfarenheter.
 
Let the journey begin 
 
 
En sista blick på julen, vi ses nästa år! Och kanske med ett annorlunda julbord, you never know ;)